Home Over ons Visie & Missie

Onderwijs van 10 tot 18 jaar

Academie Tien geeft les aan leerlingen van 10 tot 18 jaar, zodat ze een langere periode samen kunnen leren. We bieden een schoolomgeving waar kinderen langer blijven, wat ons de kans geeft om onderwijs op maat te geven, passend bij hun ontwikkeling. Zo volgen jonge leerlingen al vakken die normaal pas op de middelbare school worden gegeven. Onze leerlingen krijgen volop kansen om zich verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld bovenbouwleerlingen die lesgeven aan jongere leerlingen.

Academie Tien heeft 3 afdelingen:

  1. Juniorafdeling: 10 tot 12 jaar 
  2. Onderbouw: 12 tot 15 jaar 
  3. Bovenbouw: 15 tot 18 jaar


De juniorenafdeling: 10 tot 12 jaar

Leerlingen van 10 tot 12 jaar (groep 7 en 8 van het basisonderwijs) krijgen hier naast de basisvakken ook al vakken als filosofie, Spaans, Engels, natuur & techniek, en kunst & cultuur. Dit maakt de overstap naar de middelbare school makkelijker, want ze leren in hun eigen tempo en krijgen ruimte om te leren wat ze leuk vinden. 

De juniorafdeling is dus een groep 7 en 8 combinatieklas waarin leerlingen rustig wennen aan de overstap naar de middelbare school. Ieder kind werkt per vak op het eigen niveau, met eigen leerdoelen, en een op maat gemaakt leerschema. Leerlingen krijgen les in vaste lokalen. Dit zorgt voor het veilige en vertrouwde gevoel van de basisschool. 

Nieuwsgierig geworden of wil je jouw kind aanmelden voor de Juniorafdeling? Ga naar Aanmelden en instromen of mail voor meer informatie naar infojunioren@academie-tien.nl

Onderbouw: 12 tot 15 jaar

In de onderbouw bereiden leerlingen tussen de 12 en 15 jaar zich voor op hun rol in de maatschappij. Ze volgen vakken op mavo-, havo- of vwo-niveau, maar kunnen ook zelf lessen kiezen en vakken op verschillende niveaus volgen. Zo bouwen ze aan hun kennis en zelfstandigheid.

Bovenbouw: 15 tot 18 jaar

In de bovenbouw (15-18 jaar) krijgen leerlingen de kans om zich te specialiseren. Ze kiezen een profiel en verdiepen zich verder in vakken die hen interesseren, terwijl ze zich voorbereiden op vervolgonderwijs of de beroepspraktijk. Ze sluiten hun schooltijd af met een eindexamen op mavo-, havo- of vwo-niveau. Tijdens hun laatste jaren werken ze steeds meer samen met de buitenwereld, bijvoorbeeld tijdens stages en (buitenland)excursies.